Assessment en Development Centers

WAAROM EN VOOR WIE?

Sterke en authentieke bedrijven worden geleid en gemanaged door natuurlijke leiders. Deze leiders bezitten de kracht om hun medewerkers te inspireren. Maar bovenal zorgen zij ervoor dat iedere medewerker met de juiste zaken bezig is, en dit binnen het kader van de realisatie van de strategische doelstellingen.

 

Uit wetenschappelijk onderzoek weten we dat maar 1 op de 10 van de leidinggevenden zich als een natuurlijk leider gedraagt en dit ondanks dat iedereen in zich het potentieel heeft om als natuurlijk leider te functioneren.

 

De belangrijke vraag die zich absoluut stelt is dan ook in welke mate leidinggevenden hun natuurlijk leiderschap tonen in de realisatie van de missie van de organisatie. En uiteraard hoe kan je ervoor zorgen dat dit natuurlijk leiderschap zichtbaar wordt als een belangrijke hefboom om impact te realiseren.

 


ASSESSMENT EN DEVELOPMENT CENTERS

Fjalk benoemt het potentieel van jouw leidinggevenden. Door het organiseren van unieke development en assessment centers brengen we naar boven welke de sterke punten van de leidinggevenden zijn, maar tevens benoemen we de aandachtspunten. En dit alles in het kader van de objectieven van het bedrijf.

 

Géén klassieke assessments meer, waarbij de voorspelbaarheid van de resultaten vrij hoog is. Fjalk kiest bewust voor het inzetten van IJslandse paarden. Het IJslandse paard is een bijzonder paardenras. Kenmerkend hierbij is de puurheid van dit ras, waardoor deze paarden bijzonder gevoelig zijn. Aangezien een paard een prooidier is gaat het paard reageren als ze geconfronteerd worden met mensen die géén natuurlijk leiderschap uitstralen. Op basis van diverse veilige oefeningen brengen we de sterke en aandachtspunten naar boven.

 

Doordat deze aanpak zich volop de natuur afspeelt is dit tevens een bijzondere belevenis voor leidinggevenden. Zij ervaren aan de lijve de kracht van het leiderschap.

 

Indien je echter meer voor de klassieke Assessment en development centers opteert, kunnen we dit in samenwerking met onze partner ook organiseren.


Bij selectie en werving zetten we Assessments centers in. Bij vragen ivm groei, loopbaanontwikkeling zetten we Development centers in.

Concrete aanpak:

Met de betrokken medewerker en zijn leidinggevende wordt er een timing en locatie afgesproken.

De sessie zelf neemt 2u30 in beslag. De volgende stappen worden gevolgd

  1. De betrokken leidinggevende wordt professioneel onthaald.
  2. Tijdens ’30 tal minuten wordt het kader uitgelegd, en hoe we te werk gaan. Tevens wordt de betrokken leidinggevende gevraagd zich te evalueren op 21 parameters die met natuurlijk leiderschap te maken hebben.
  3. Gedurende 1u15 gaan we op een actieve wijze met IJslandse paarden aan de slag. We voeren oefeningen uit die gebaseerd zijn op de 21 beoordeelde parameters. Bij elk assessment en development center zijn er minimaal 2 assessoren. Deze professionals gaan voornamelijk het gedrag observeren van de leidinggevende, gebaseerd op de geformuleerde parameters.

4. Na de oefening vindt er een debriefing plaats.

5. Op basis van de observaties stelt Fjalk een gestructureerd rapport op.

6. Na 10 dagen wordt er een terugkoppelingssessie georganiseerd met betrokkenen en zijn/haar leidinggevende.

7. Op basis van dit verslag worden dan volgende stappen genomen.

Een unieke ervaring:

Indien jouw leidinggevenden centraal staan binnen jouw organisatie dan is een Development en of assessment center een bijzonder rendabele investering.

 

Natuurlijke leiders versterken het DNA van hun organisaties en zijn effectiever en efficiënter in het bereiken van de doelstellingen.

 

Indien iedereen zich binnen een organisatie als een Natuurlijke leider gedraagt word je als Leader in jouw markt gepercipieerd.

schrijf je in
ERVARINGEN
Alles begint bij...paardencoaching! Een ware eye-opener, praten kunnen ze niet maar vertellen doen ze als geen ander :-). Het brengt je een oprecht en waarheidsgetrouw zelfinzicht waar je nadien verder mee aan de slag kan bij de vervolgsessies. Door middel van individuele gesprekken en oefeningen ga je dieper in op hetgeen écht in jou vanbinnen ...
Van Vooren Frederik
Ik kreeg de geweldige opportuniteit om Peter Van Welden, CEO van de start up company Fjalk, te leren kennen om bij hem mijn natuurlijk leiderschap te toetsen. Peter toonde een business gerichte aanpak en dit op een zeer menselijke manier gecombineerd met sterk ontwikkelde analytische vaardigheden. Peter is an sich ook een “out of the box” mot ...
Michèle George
Of ik geslaagd ben? Zeker weten! want je kan geen foute dingen doen of zeggen. Er zijn altijd sterke én te ontwikkelen punten.
Carla, Fiscadvies
Een belangrijk traject voor managers. Je staat stil bij jezelf en zet alles in het juiste perspectief.
Frederik, Istoir
Ik ben er alvast van overtuigd dat geen enkel assessment op zo’n korte tijd zo’n eerlijke en diepgaande feedback over iemand kan geven.
Eva, Biscuiterie Thijs
Bekijk alle ervaringen >
FJALK TALKS
Vaststellingen en vragen..

De antwoorden vanuit Authentiek Ondernemen!

Lees meer >
Getuigenis: Assessment met IJslandse paarden!.

Lees meer >
Nathalie Arteel van bedrijf Arteel.

Lees meer >
Vera Smets van bedrijf Fincover.

Lees meer >
Mieke Cassiers van bedrijf Chocola-Tuti.

Lees meer >
Bekijk onze talks >
Start je eigen duurzame verhaal

Benieuwd wat Fjalk voor jou en je onderneming kan doen? Laat het dan zeker aan ons weten.
Je krijgt binnen de 24 uur een antwoord.

Verstuur >